ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΝΣΥΡΜΑΤΑ ΣΕΤ - ZOOM - Μεγαλύτερη προβολή
ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΝΣΥΡΜΑΤΑ ΣΕΤ - ZOOM -

ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΝΣΥΡΜΑΤΑ ΣΕΤ - ZOOM

88-150-30160

Next

Αποστολή σε 1 - 3 ημέρες

29,00 € με Φ.Π.Α

Σετ ενσύρματων φωτοκύτταρων ασφαλείας υπέρυθρων ακτινών IR. Αποτελείται από έναν πομπό (TX) και έναν δέκτη (RX). Διαθέτουν υψηλής ποιότητας ρελέ omron, λειτουργία αυτόματης εστίασης auto focus για εύκολο κεντράρισμα καθώς και κύκλωμα απόρριψης παρεμβολών από διάφορες πηγές φωτός. Είναι κατάλληλα για συστήματα αυτοματισμού γκαραζόπορτας ή άλλες εφαρμογές αυτοματισμού. Κατασκευάζονται στην Ιταλία και διαθέτουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Ανιχνεύουν κάθε... κίνηση και παρέχουν ασφάλεια!

Τα φωτοκύτταρα ασφαλείας ZOOM τεχνολογίας υπερύθρων (IR) αποτελούνται από έναν πομπό (TX) και ένα δέκτη (RX). Είναι ικανά να λειτουργήσουν σε απόσταση έως και 20m μεταξύ τους. Διαθέτουν υψηλής ποιότητας ρελέ omron, λειτουργία αυτόματης εστίασης auto focus για εύκολο κεντράρισμα καθώς και κύκλωμα απόρριψης παρεμβολών.

Η επικοινωνία του πομπού με τον δέκτη πραγματοποιείται με ενσύρματο τρόπο γι' αυτό απαιτείται ένα καλώδιο UTP για την σύνδεσή τους με τον πίνακα ελέγχου του αυτοματισμού.

Τα βασικά τεχνικά τεχνικά χαρακτηριστικά είναι:

Τάση λειτουργίας: 12 ή 24 V DC, 12 ή 24 V AC
Μέγιστη απόσταση πομπού-δέκτη: 20m
Μέγιστο ρεύμα επαφών διακόπτη: max 500mΑ στα 48 Vac/dc
Ρεύμα λειτουργίας πομπού: 25 mA
Ρεύμα λειτουργίας δέκτη: 35 mA
Βαθμός προστασίας από σκόνη και υγρασία: IP55 EN 60529
Θερμοκρασίες λειτουργίας: -10°C + 60°C
Κύκλωμα απόρριψης παρεμβολών από άλλες πηγές φωτός
Αυτόματη εστίαση auto focus

Διάγραμμα φωτοκύτταρων ασφαλείας ZOOM

Τοποθέτηση μηχανισμού MOTORLINE SL500Αυξήστε κατακόρυφα την ασφάλεια της εγκατάστασής σας!

Safety TipΤα φωτοκύτταρα είναι μία διάταξη ασφαλείας η οποία προστατεύει κατά το κλείσιμο της πόρτας. Δηλαδή όταν κλείνει η πόρτα και βρεθεί κάποιο εμπόδιο στην τροχιά της (όχημα, άνθρωπος, κατοικίδιο κλπ) σταματάει ακαριαία η κίνησή της ώστε να μην συγκρουστεί με το αντικείμενο και προκληθεί ζημιά, ενώ στη συνέχεια η κίνηση αντιστρέφεται (για απεγκλωβισμό). Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της διακοπής της αόρατης υπέρυθρης IR δέσμης που δημιουργείται μεταξύ του πομπού και του δέκτη. Τα φωτοκύτταρα ασφαλείας απαιτείται να τοποθετούνται σε χώρους όπου υπάρχουν μικρά παιδιά και / ή όταν υπάρχει συχνή διεύλευση οχημάτων. Τα φωτοκύτταρα ZOOM του παραπάνω ΣΕΤ είναι ενσύρματα που σημαίνει ότι απαιτείται καλώδιο (UTP) από κολώνα σε κολώνα για την λειτουργία τους. Εάν δεν έχει προβλεφτεί κάτι τέτοιο (υποδομή για το πέρασμα του καλωδίου) ή θέλετε να αποφύγετε τα σκαψίματα και μερεμέτια υπάρχουν φωτοκύτταρα με ανακλαστήρα για τα οποία δεν απαιτείται καλώδιο στην απέναντι πλευρά.

Τα φωτοκύτταρα ασφαλείας ZOOM διαθέτουν όμορφη συσκευασία από χαρτόνι για εύκολη και ασφαλή μεταφορά. Στη συσκευασία περιλαμβάνονται 2 όμοια τεμάχια καθώς και αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης (manual).

 

Διάγραμμα φωτοκύτταρων ασφαλείας ZOOM

Τα πιο αξιόπιστα και οικονομικά φωτοκύτταρα της αγοράς!

Τα φωτοκύτταρα ασφαλείας, αποτελούν ένα εύχρηστο τρόπο για να αυξήσουμε κατακόρυφα την ασφάλεια στις εγκαταστάσεις μηχανισμών για ανοιγόμενες και συρόμενες θύρες, ρολών, γκαραζοπόρτών, βιομηχανικών πορτών, μπαρών ελέγχου κυκλοφορίας και οπουδήποτε γενικά έχουμε κινούμενα αντικείμενα που θα μπορούσαν να προξενήσουν κάποιο ατύχημα.

Το σετ φωτοκυττάρων ασφαλείας ZOOM είναι κατάλληλο για σύνδεση με τους περισσότερους ηλεκτρονικούς πίνακες ελέγχου αυτοματισμών, ακόμη και για μηχανισμούς που δεν έχετε προμηθευτεί από εμάς. Αρκεί η πλακέτα του αυτοματισμούς σας να έχει NC είσοδο και να έχει έξοδο τροφοδοσίας 12 ή 24 Vac/dc. Πρακτικά, ελάχιστοι αυτοματισμοί δεν είναι συμβατοί με τα συγκεκριμένα φωτοκύτταρα ασφαλείας (κυρίως οι πίνακες ελέγχου που υποστηρίζουν μόνο φωτοκύτταρα τύπου BUS).

Μπορούν να λειτουργήσουν και συνδιαστικά 2 ζεύγη όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα.

 Διάγραμμα συγχρονισμού φωτοκύτταρα Zoom

 

 

Φωτοκύτταρα ασφαλείας DFM

 

Στα φωτοκύτταρα ασφαλείας με ξεχωριστό πομπό και δέκτη, η δέσμη φωτός “ταξιδεύει” μεταξύ του πομπού, που την εκπέμπει και βρίσκεται στη μία μεριά του ανοίγματος, και του δέκτη, που την ανιχνεύει και βρίσκεται στην απέναντι μεριά του ανοίγματος. Συχνά, ονομάζονται και “ενσύρματα φωτοκύτταρα”.

 

Φωτοκύτταρα ασφαλείας DFM

Συνήθως, οι θέσεις πομπού και δέκτη, σε σχέση με την θέση του μοτέρ (βασικά, σε σχέση με τη θέση του πίνακα ελέγχου που συνήθως φιλοξενείται μέσα στο μοτέρ), είναι όπως στο παραπάνω σχήμα, όταν πρόκειται για μηχανισμούς για ανοιγόμενες ή συρόμενες θύρες και μπάρες ελέγχου κυκλοφορίας.

Στην πλευρά την απέναντι από την θέση του μοτέρ, τοποθετούμε τον πομπό διότι αρκούν δύο μόνο καλώδια τροφοδοσίας για την λειτουργία του. Ο αγωγός που περιέχει αυτά τα καλώδια, συνήθως εγκαθίσταται υπογείως (κάτω από το δάπεδο, κατά προτίμηση σε σπιράλ ή σωλήνα για την προστασία του και την εύκολη αντικατάστασή του εάν απαιτηθεί.
Στην πλευρά του μοτέρ, τοποθετούμε τον δέκτη διότι πέρα από τα δύο καλώδια τροφοδοσίας, που απαιτούνται για την λειτουργία του, χρειαζόμαστε ακόμη επιπλέον καλώδια που αντιστοιχούν στον διακόπτη που ελέγχει η διάταξη φωτοκυττάρων.
Για την πλειοψηφία των φωτοκυττάρων της αγοράς, η τροφοδοσία είναι 12 ή 24 V με διαμόρφωση DC ή AC. Ο διακόπτης που παρέχουν τα φωτοκύτταρα, μπορεί να είναι NC (normally-closed/κανονικά κλειστός) ή NO (normally-open/κανονικά ανοιχτός). Τυπικά, απαιτείται καλώδιο:

2x0.5 mm² για σύνδεση πομπού και πίνακα ελέγχου
3x0.5 mm² για σύνδεση δέκτη και πίνακα ελέγχου
Σε κάθε περίπτωση, καλύτερα να έχετε επιβεβαιώσει τι υποδομή απαιτείται από πλευράς καλωδιώσεων. Επίσης, εάν προμηθεύεστε φωτοκύτταρα για υπάρχουσα εγκατάσταση, πρέπει να αντιπαραβάλετε τα χαρακτηριστικά του πίνακα ελέγχου (πόσα Volts δίνει, εάν είναι AC ή DC, εάν αναμένει διακόπτη NO ή NC) με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά των φωτοκυττάρων.

Πλεονεκτήματα των φωτοκυττάρων με πομπό και δέκτη εκατέρωθεν του ανοίγματος, είναι ότι επιτυγχάνουν μεγαλύτερη εμβέλεια (20-30 m είναι μία τυπική τιμή) και ότι κυκλοφορούν και φθηνά φωτοκύτταρα τέτοιου τύπου.
Μειονεκτήματα των φωτοκυττάρων με πομπό και δέκτη εκατέρωθεν του ανοίγματος, είναι ότι έχουν μεγαλύτερο κόστος, δυσκολία και χρόνο εγκατάστασης, εάν δεν υπήρχε αρχικά η πρόβλεψη και τώρα απαιτείται σκάψιμο του δαπέδου για διέλευση του απαιτούμενου καλωδίου μέχρι το απέναντι άκρο του ανοίγματος.

   

Διάγραμμα φωτοκύτταρων ασφαλείας ZOOM

Manufacturer Code ZOOM

1. Αποστολή με Courier

Οι αποστολές γίνονται Πανελλαδικά με για προϊόντα βάρους μέχρι 15Kg με Courier. Τα έξοδα αποστολής είναι 3€ μέχρι 5kg - 6€ μέχρι 10kg & 10€ μέχρι 15Kg για παραγγελίες μέχρι 150€. Για παραγγελίες άνω των 150€ και βάρος μέχρι 15Kg τα μεταφορικά είναι δωρεάν*. Ο χρόνος αποστολής είναι 2-3 ημέρες.

2. Αποστολή με μεταφορική εταιρία

Για ογκώδη αντικείμενα βάρους άνω των 15Kg και μέχρι 30Kg πραγματικού ή ογκομετρικού (ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 150€) η αποστολή μπορεί να γίνει με συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρία με κόστος για Αθήνα & Πειραιά 5€ και 10€ πανελλαδικά.

*Τα δωρεάν μεταφορικά δεν ισχύουν στην περίπτωση που η παράδοση της παραγγελίας σας είναι σε απομακρυσμένη περιοχή. Η παράδοση γίνεται στην κοντινότερη κεντρική περιοχή.
**Τα δωρεάν μεταφορικά δεν ισχύουν για προϊόντα ογκώδη βάρους άνω των 15Kg και μέχρι 30Kg πραγματικού ή ογκομετρικού το κόστος αποστολής είναι 10€.

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το προϊόν που μόλις παραλάβατε και επιθυμείτε την επιστροφή ή αντικατάσταση του;

Το www.mactools.gr είναι εδώ για να σας βοηθήσει και να σας  προσφέρει πολύ απλούς και εύκολους τρόπους εξυπηρέτησης.

Αρκεί να ακολουθήσετε την σχετική διαδικασία παρακάτω:

-Διαδικασία επιστροφής-

Παραλάβατε λάθος ή ελλατωματικό προϊόν? δείτε πως θα το επιστρέψετε.

1.Επικοινωνείτε μαζί μας για να διευκρινίσουμε τις λεπτομέρειες της επιστροφής.
2.Συσκευάζετε το προϊόν ώστε να είναι προστατευμένο κατά την αποστολή.
3.Σε περίπτωση που το προϊόν έχει κάποιο ελάττωμα ή έχει γίνει λάθος στην παραγγελία σας,
στέλνετε το δέμα μέσω της Courier ή της Μεταφορικής Εταιρείας από την οποία παραλάβατε την παραγγελία σας, υπόψιν Τμήματος Επιστροφών.
Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε Courier ή Μεταφορική επιθυμείτε με δική σας χρέωση.
*Παρακαλούμε σημειώστε πως τα έξοδα της επιστροφής τα χρεώνεται η επιχείρηση μόνο σε περίπτωση δικού μας λάθους ή ελαττωματικού προϊόντος.
**ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε άλλη περίπτωση τα έξοδα επιβαρύνουν το πελάτη.

***Η διαδικασία της επιστροφής έχει μέσο χρόνο διάρκειας 5 εργάσιμες ημέρες.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 218 218 1852.
Σύμφωνα με την Οδηγία 2013/11/ΕΚ, η οποία ενσωματώθηκε στην Ελλάδα με την ΚΥΑ 70330/2015, προβλέπεται πλέον και η δυνατότητα ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών με τη διαδικασία Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ - Alternative Dispute Resolution)
στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν ο πελάτης έχει την ιδιότητα του καταναλωτή
(δηλ. φυσικό πρόσωπο που ενεργεί εκτός επαγγελματικής ιδιότητας) και έχει οποιοδήποτε πρόβλημα με αγορά που πραγματοποίησε από την Ιστοσελίδα μας μπορεί να κινήσει την διαδικασία ΕΕΔ δια μέσου της ενιαίας πανενωσιακής πλατφόρμας για την ηλεκτρονική επίλυση διαφορών (πλατφόρμα ΗΕΔ) διαθέσιμη στο https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm? event=main.home.chooseLanguage

Σε περίπτωση που θέλετε να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης καταναλωτή, βρείτε περισσότερα εδώ.

Όροι Επιστροφών:

Επιστροφές προϊόντων γίνονται δεκτές εντός 14 ημερών από την ημερομηνία που αναγράφεται στο παραστατικό πώλησης.
Παρακαλούμε να γνωρίζετε οτι δε θα γίνεται δεκτό προϊόν το οποίο δεν βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση.

Δηλαδή το προϊόν πρέπει:

1.Να μήν εχουν αφαιρεθεί απο το προϊόν τα ταμπελάκια του
2.Να μην έχει καταστραφεί η συσκευασία του
3.Το προϊόν πρέπει να επιστρέφεται με όλα τα έγγραφα που το συνόδευαν (Απόδειξη Λιανικής,ή Δελτίο Αποστολής-Τιμολόγιο)
4.Τα προϊόντα που θα συναρμολογηθούν κατόπιν δικής σας εντολής και προδιαγραφών δεν μπορούν να επιστραφούν .

Προϊόντα στην ίδια κατηγορία

Είδατε πρόσφατα